Σοβιετικός στρατιώτης βρέθηκε μετά από 33 χρόνια στο Αφγανιστάν

Μια απίστευτη ιστορία έφερε στο φως το CNN. Μετά από 33 χρόνια που θεωρείτο αγνοούμενος, ο πρώην στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού, Μπαχρεντίν Κακίμοφ , εντοπίστηκε τελικά στο Αφγανιστάν, από όπου και είχε "εξαφανιστεί" το 1980.

Τα ίχνη του σοβιετικού στρατιώτη χάθηκαν κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο του 1980, κατά την διάρκεια της Ρωσικής εισβολής στο Αφγανιστάν, Για 33 χρόνια ο Κακίμοφ θεωρούνταν αγνοούμενος πολέμου μέχρι που μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση στη Μόσχα που ερευνά παρόμοιες υποθέσεις, τον εντόπισε στην επαρχία Σινάντ, να ζει ως ντόπιος θεραπευτής και με το όνομα Σεΐχης Αμπντάλα.

Σε κάποια μάχη, ο Κακίμοφ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Αφγανοί νομάδες τον βρήκαν αναίσθητο και τον περιέθαλψαν και έκτοτε έγινε μέλος της φυλής- ίσως εξαιτίας και μιας αμνησίας.

Ο Κακίμοφ μετονομάστηκε σε Αμπντάλα, το 1993 ασπάστηκε το Ισλαμ, παντρεύτηκε και ζούσε σαν Αφγανός σεΐχης, εκτελώντας το επάγγελμα του θεραπευτή, που το έμαθε από τον άνθρωπο που τον γιάτρεψε και τον κράτησε στη ζωή.

"Καταλάβει λίγο τα ρωσικά , τα μιλά άσχημα  λίγο, αν και  θυμάται την γλώσσα του Ουζμπεκιστάν, από όπου κατάγονταν ", ανέφερε η οργάνωση. Αν και ο ίδιος δεν είχε  επάνω του κάποιο ρωσικό πιστοποιητικό ή ταυτότητα, εν τούτοις αναγνώρισε από φωτογραφίες κάποιους άλλους σοβιετικούς στρατιώτες που πολέμησαν μαζί εκείνη την περίοδο.