Σαρκοζί: Θα επιστρέψω στην πολιτική, μόνο για να σώσω την Γαλλία

“Δεν έχω καμία διάθεση να επιστρέψω στην πολιτική αλλά, αν η χώρα μου με χρειαστεί, θα αναγκαστώ να το κάνω” δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας , Νικολά Σαρκοζί, σε γαλλικό περιοδικό.

 Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που θα κυκλοφορήσει αύριο από το “κεντρο-δεξιό” περιοδικό Valeurs Actuelles , ο “Σούπερ Σάρκο” -όπως είναι το...παρατσούκλι του Σαρκοζί- λέει ότι τώρα περνάει μια χαρά . Του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο και να δίνει διαλέξεις και ευχαριστιέται το γεγονός ότι πηγαίνει το πρωί την κόρη του στο σχολείο. 

“Θα είμαι ειλικρινής. Δεν έχω καμία διάθεση να επιστρέψω στην πολιτική. Κοιτάξτε πως μου φέρθηκαν. Για να μην μιλήσω για το πως φέρθηκαν στην γυναίκα μου, που την απέκλεισαν από το τραγούδι για 5 χρόνια” λέει χαρακτηριστικά ο Σαρκοζί. 

Παρ΄όλα αυτά, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ως γνήσιος πατριώτης, δηλώνει ότι “αν η χώρα μου με χρειαστεί, θα βάλω το καθήκον πριν από τις προσωπικές μου μου επιθυμίες και θα επιστρέψω για να σώσω της Γαλλία”.

 Μετά την ήττα του από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ τον περασμένο Μάιο, ο Σαρκοζί ορκίστηκε να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό πολιτική δράση και να περάσει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα του Κάρλα Μπρούνι και τη νεογέννητη κόρη τους Τζούλια.

Αν όμως η Γαλλία βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, θα αναγκαστεί να επιστρέψει. "Θα είναι ατυχία, αλλά μπορεί αν έρθει μια στιγμή που η ερώτηση δεν θα είναι "το θέλεις;", αλλά "έχεις άλλη επιλογή;" τονίζει ο Σαρκοζί¨.