Ψεύτικος καρδινάλιος μπήκε στο κτίριο που συνεδριάζουν οι… συνάδελφοι του

Ο επίσκοπος Ραλφ Ναπιέρσκι του τάγματος Corpus Dei είναι ένας από τους δεκάδες καρδιναλίους που έφτασαν  σήμερα στο Βατικανό, για την πρώτη μέρα των συνεδριάσεων τους.

Ντυμένος με τα παραδοσιακά άμφια των καθολικών ιερέων, ο πάτερ-Ραλφ διέσχισε την πλατεία του Αγίου Μάρκου χαιρετώντας τους πιστούς αλλά και άλλους...συναδέλφους του και χαμογελαστός έφτασε στο κτίριο που γίνεται η Γενική Σύνοδος των Καρδιναλίων.

Πηγαίνοντας προς το κτίριο της Συνόδου, ο επίσκοπος Ραλφ Ναπιέρσκι(με τα μωβ) φωτογραφίζεται με τον καρδινάλιο Σέργκιο Σεμπαστιάνα ως καλοί... συνάδελφοι

Μαζί με τους άλλους επισκόπους πέρασε την εξωτερική πύλη χαιρετώντας με ένα νεύμα την Ελβετική Φρουρά και μπήκε στα ενδότερα. Καθώς βρισκόταν στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων του Παύλου του 6ου και συνομιλούσε με τους υπόλοιπους 140 καρδιναλίους, κάποιος πρόσεξε ότι ο πάτερ-Ραλφ -αντί για ζώνη- φορούσε ένα μοβ... κασκόλ!

Τότε αποκαλύφθηκε ότι ο πάτερ-Ραλφ είναι ένας απλός... Ραλφ, τα άμφια ανώτερου ιερέα μια απλή αποκριάτικη στολή και το Corpus Dei ένα ανύπαρκτο τάγμα αλλά ο "ψευτοεπίσκοπος" το διάλεξε γιατί ακούγονταν παρόμοια με το Opus Dei και δεν κινούσε υποψίες όταν συστηνόταν.

Φυσικά, ο κοινός θνητός  Ναπιέρσκι βρέθηκε στην στιγμή εκτός κτιρίου και εκτό Βατικανού , προκαλώντας την σχετική αναστάτωση στους απορημένους τουρίστες , οι οποίοι έμειναν με την εντύπωση ότι απελαύνουν έναν ιερέα από το παπικό κρατίδιο.