ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή ΝΔ απέχει πολύ από αυτήν του Κ. Καραμανλή

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στην Κουμουνδούρου το θέμα που θεωρούν πως προκαλείται στα ΜΜΕ λόγω της συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του ιδρύματος “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή την εκδήλωση δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στον πρωθυπουργό, ο οποίος κρίνουν πως έκανε τα πάντα για την αποτρέψει ή/και να την υποβαθμίσει. Ίσως αυτό που ενοχλεί τον κ. Σαμαρά, λένε, είναι οι καίριες επισημάνσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσδίδουν στη ΝΔ απέχουν πολύ από τη φυσιογνωμία που είχε επιλέξει ο ιδρυτής της, καθώς και οι διαφωνίες στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ επί αυτής της ιδεολογικής μετάλλαξης.

Επισημαίνουν εξάλλου πως δε συνιστά κάτι το καινοφανές η συμμετοχή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε εκδήλωση επιστημονικού ιδρύματος άλλου κόμματος, καθώς ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς της αντιπάλους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο όπως ο Κ. Καραμανλής που, όπως τονίζουν, μετά τη Χούντα διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών, ασχέτως αν η Αριστερά ιστορικά βρέθηκε απέναντί του με διαφορετικές προτάσεις και θέσεις.

Άλλωστε, παρατηρούν, ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στην εν λόγω εκδήλωση, με τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς για την ανάγκη μιας πολιτικής στον αντίποδα του μνημονίου, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους. Πρόκειται για απόψεις που συγκροτούν έναν εναλλακτικό, δημοκρατικό δρόμο αντιμετώπισης της κρίσης, τον οποίο θεωρούν το μόνο ρεαλιστικό. Με αυτή την έννοια, διευκρινίζουν, απευθύνονται ακόμη και σε πολίτες που μέχρι σήμερα επιλέγουν να εκπροσωπούνται πολιτικά από τη ΝΔ.