Ισχυρή πτώση στο Χρηματιστήριο

Εξαιρετικά αρνητικό ήταν σήμερα το κλίμα καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να φτάνει σε απώλειες έως και άνω του 3% και να περιορίζει τελικά τις ζημίες προς το τέλος, με τον τραπεζικό κλάδο πάντως να κινείται έντονα πτωτικά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 969,97 μονάδες, καταγράφοντας πτώση άνω των 20 μονάδων, ή  2,06%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Μεγάλη πτώση αλλά με σχετικά ..αισιόδοξο φινάλε για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 2,06% αν και ενδοσυνεδριακά οι ζημιές ξεπέρασαν τις 3 ποσοστιαίες μονάδες. Προς το τέλος της συνεδρίασης πάντως η ενεργοποίηση εντολών αγορών στον τραπεζικό κυρίως δείκτη αλλά και στον τίτλους των ΟΤΕ (-0,51%) και ΟΠΑΠ (+0,76%) βελτίωσαν την τελική εικόνα της αγοράς μετριάζοντας τις τελικές απώλειες. Η συνολική καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 50εκ€ με τον κύριο όγκο να αφορά σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις traders. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν περιορισμένες απώλειες ενώ και οι αμερικανικές αγορές κινούνται κοντά στο χθεσινό τους κλείσιμο”.

Πράγματι, σε αρνητικό έδαφος κινείται ο FTSE 100 στο Λονδίνο (-0,57%), όπως και ο DAX στη Φρανκφούρτη (-0,24%), ενώ αντίθετα άνοδο 0,29% σημειώνει ο CAC 40 στο Παρίσι. Παράλληλα, μικρές απώλειες καταγράφει στο άνοιγμα η Γουολ Στριτ, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν σε ποσοστό όχι άνω του 0,40%.

Οριακά πτωτικά κινείται και η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που διαμορφώνεται μόλις πάνω από το 1,30, στο 1,3007 (-0,12%).