Ο Παναθηναϊκός δηλώνει παρών… μόνο στα δύσκολα

Λόγο να αισιοδοξούν έδωσε στους φίλους του μετά από καιρό ο Παναθηναϊκός. Η νίκη και κυρίως η καλή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-2) επανέφερε τους πράσινους δυναμικά στο… κόλπο της πρόκρισης στα play offs, καθώς πέτυχαν για πρώτη φορά σερί νικών και μπήκαν επίσης για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη πεντάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το "τριφύλι" έχει καταφέρει να βγάλει μέχρι στιγμής αήτηττο τα ντέρμπι, χάνοντας όμως υπερπολίτυμους βαθμούς από τους θεωρητικά "μικρούς".

Με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο, όπου η εμφάνισή τους ήταν προβληματική, οι παίκτες του Φάμπρι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, απειλήθηκαν ελάχιστα και κυριάρχησαν μετά το γκολ που πέτυχαν. Βιτόλο, Σο και Ζέκα πήραν τα ηνία στο χώρο του κέντρου με τους δύο πρώτους να χρίζονται σκόρερ, τα άκρα δούλεψαν περίφημα με Σισοκό και Σεϊταρίδη από δεξιά και Μαυρία και Μαρίνο από αριστερά, ενώ η άμυνα δεν αντιμετώπισε προβλήματα, με εξαίρεση το παρ’ ολίγον μοιραίο λάθος του Πίντο.

Μοίρασε "μπράβο"

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρακολούθησε το χθεσινό ντέρμπι από μπουθ στο ΟΑΚΑ. Μετά το τέλος του ματς, εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα της ομάδας, κατέβηκε στα αποδυτήρια και μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του. Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να αρχίσει επαφές με τους ποδοσφαιριστές για να υπογραφούν νέοι διακανονισμοί για τα οφειλόμενα απέναντί τους, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ομάδας.

Συνέχεια στο σερί

Ασφαλώς ο Παναθηναϊκός δεν επαναπαύεται. Στις έξι αγωνιστικές που απομένουν έχει δύσκολο πρόγραμμα (Κέρκυρα εντός, ΠΑΟΚ εκτός, Πλατανιά και Πανιώνιο εντός, Ολυμπιακό εκτός και Βέροια εντός) και ο ανταγωνισμός για τα play offs είναι ισχυρός. Από σήμερα και μετά τις απαραίτητες ανάσες η προσοχή στρέφεται στο ματς του Σαββάτου με την ανεβασμένη Κέρκυρα. Από το ματς αυτό θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Βιτόλο (χάνει και το ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ) και Μαρίνος, όπως-εκτός απροόπτου-και ο τραυματίας Τοτσέ, όπως αναφέρει το sport-fm.gr.