“Απολογισμός” Βενιζέλου για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

"Εθνικό πολιτικό γεγονός" χαρακτήρισε το 9ο Συντακτικό Συνέδριο ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωση του  μετά την ψηφοφορία για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

"Το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ότι ήταν πράγματι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

"Η εισήγησή μου -που έγινε τελικά ομόφωνα δεκτή" τονίζει ο Ευ.Βενιζέλος, " καθορίζει την πορεία μας για το μέλλον, σε σχέση με την διακυβέρνηση του τόπου, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την πρόταση για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού".

Ο πρόεδρος του Κινηματος θεωρεί ότι "το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι είναι δύναμη σταθερότητας και προοπτικής" αλλά τόνισε ότι " πρέπει να αλλάξει ο πολιτικός πολιτισμός. Πρέπει να επιβληθεί ένα άλλο δημοκρατικό ήθος" .

"Θα δείξουμε ότι το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, είναι πράγματι ικανό να χαράξει την αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τον δικό του νέο και ανανεωμένο ρόλο" καταλήγει η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου.

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στο 9ο-Συντακτικό Συνέδριο του Κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

   Η καταμέτρηση για την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, από τους συνολικά 287 που έθεσαν υποψηφιότητα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

   Η εξέλιξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας θα μεταδίδεται ζωντανά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ekloges.anasystasipasok.gr.

   Η απευθείας μετάδοση αναμένεται να ξεκινήσει με την εξαγωγή των πρώτων αποτελεσμάτων.