Κέρδη στη Γουολ Στριτ πριν τις αυτόματες περικοπές

Ούτε οι αυτόματες περικοπές που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία αύριο, ούτε και η προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι, αν συμβεί αυτό, θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τις ΗΠΑ, στάθηκαν αρκετές για να εμποδίσουν τους δείκτες της Γουολ Στριτ να καταγράψουν μικρά κέρδη.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει: "Μικρές απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες με τον S&P 500 να σημειώνει πτώση 0,09%.  Τα μακροοικονομικά νέα παρουσίασαν μικτή εικόνα καθώς σημειώθηκε μικρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη για την οικονομία των Η.Π.Α. , σε αντίθεση όμως με τα επιδόματα ανεργίας που ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα. Η συνεδρίαση παρουσίαζε κατά το μεγαλύτερο μέρος της σχετικά χαμηλή διακύμανση ωστόσο προς το κλείσιμο σημειώθηκαν  ισχυρές ρευστοποιήσεις. Οι αγορές αναμένουν την  ψηφοφορία για τις αυτόματες περικοπές δαπανών στις Η.Π.Α. , ενώ παράλληλα η κατάσταση στην Ευρώπη –Ιταλία  αλλά και η  οικονομία της Αργεντινής συνεχίζουν να ανησυχούν τις αγορές. Εκ νέου πτώση για το χρυσό που κινήθηκε στην περιοχή των 1580$ ανά ουγγιά, αλλά και για την ισοτιμία €/$ που διαμορφώθηκε στο 1,3065".

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.577 δολάρια ανά ουγγιά (-1,18%), όπως και αυτή του πετρελαίου, με το αργό να κλείνει στα 91,96 δολάρια ανά βαρέλι (-0,88%) και το μπρεντ στα 111,18 δολάρια ανά βαρέλι (-0,63%).

Πτωτικά κινείται παράλληλα το ευρώ έναντι του δολαρίου, έχοντας δεχτεί πλήγμα λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ιταλία, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3065 (-0,56%).