“Δεν έχει νόημα να μιλάμε για κατώτατο μισθό με ύφεση 6%”

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό στα προ Μνημονίου επίπεδα επανέλαβε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, προειδοποιώντας ωστόσο ότι αν η ύφεση επιδεινωθεί περαιτέρω δε θα έχει πια νόημα η κουβέντα για τον κατώτατο μισθό.

“Αν επιτρέψουμε να πάμε σε ύφεση 6%, σε λίγα χρόνια δεν ξέρω αν θα έχει νόημα να μιλάμε για κατώτατο μισθό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης, χρηματοπιστωτικού μπλακ άουτ και στάσης πληρωμών όλων προς όλους, ενώ προειδοποίησε πως ένας δεύτερος κίνδυνος είναι μια εικοσαετία στασιμότητας και ύφεσης. “Έχουμε σήμερα ύφεση 4%, μέχρι τέλος του 2013 6%, πώς πάμε από το -6% στο +2%; Αυτό είναι μια μαύρη τρύπα”, σχολίασε.

Ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι δεν αποκλείει τις ξένες επενδύσεις, αλλά μόνο μέσα από κανόνες, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να κάνει την αλλαγή στην Ελλάδα για να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη όπως η Ιταλία έστειλε το δικό της μήνυμα τη Δευτέρα, μέσω των εκλογών.

Εξάλλου, ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιο έτοιμο από όλα τα άλλα κόμματα.