Ξεπέρασε τον ιταλικό “σκόπελο” η Γουολ Στριτ

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Γουολ Στριτ, καθώς τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ακυβερνησίας στην Ιταλία, που προκάλεσαν “πανικό” στις ευρωπαϊκές αγορές, υπερκέρασαν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Aντίδραση στη Wall Street μετά το χθεσινό sell-off με τον Dow να ενισχύεται κατά 0,84% και τους Nasdaq και S&P να κλείνουν επίσης με θετικό πρόσημο. Το ασταθές πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, όπως αυτό προέκυψε από το αποτέλεσμα των εκλογών, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην επενδυτική κοινότητα οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες τις ευρωπαικές χρηματαγορές, Ωστόσο, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αντέχει –προς το παρόν- τους κραδασμούς, βοηθούμενο και από τα καλύτερα του αναμενομένου σημερινά μάκροοικονομικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Σταθεροποιητικά κινήθηκε το ευρώ, με την ισοτιμία με το δολάριο να κλείνει στο 1,31".

Σημαντική ενίσχυση κατέγραψε η τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.613,80 δολάρια ανά ουγγιά (+1,71%), ενώ αντίθετα πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο, με το αργό να κλείνει στα 92,61 δολάρια ανά βαρέλι (-0,56%) και το μπρεντ στα 112,72 δολάρια ανά βαρέλι (-1,50%).

Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει παράλληλα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, η οποί μετά από πολλές διακυμάνσεις διαμορφώνεται στο 1,3060 (-0,02%).