Πρόβλημα στατικότητας σε γέφυρα Εθνικής Οδού

Πρόβλημα στατικότητας σε γέφυρα Εθνικής Οδού

Απαγορεύτηκε η διέλευση σε οχήματα βάρους άνω των 2 τόνων

Ανησυχία προκαλεί η καταλληλότητα της γέφυρας Παρανεστίου Δράμας, η οποία αποτελεί τμήμα της εθνικής οδού Δράμας-Ξάνθης και στην οποία εντοπίστηκαν σοβαρά προβλήματα στατικότητας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μετά από έκτακτες συσκέψεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας του Νομού Δράμας, αποφασίστηκε από την περασμένη Παρασκευή η απαγόρευση διέλευσης από το σημείο, φορτίων μεγαλύτερων των 10 τόνων, ενώ το όριο ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων έχει πέσει στα 10χλμ την ώρα. Η γέφυρα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν το 2003. Έκτοτε η δημοτική αρχή με έγγραφά της τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας που έχει την αρμοδιότητα, όσο και στα υπουργεία ευθύνης, επέμενε πως κάτι πρέπει να γίνει.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τον περασμένο Ιούλιο σε σύσκεψη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποφασίστηκε να διατεθούν άμεσα 200.000 ευρώ για εργασίες υποστήλωσης. Είχε γίνει λόγος επίσης για κατασκευή μίας νέας γέφυρας, σε κοντινή απόσταση από την υπάρχουσα.

Σήμερα το μεσημέρι, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας για επανεκτίμηση της κατάστασης, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων άνω των 2 τόνων από το σημείο. Άμεσα δε θα ξεκινήσουν οι επαφές για τη δημιουργία πλωτής γέφυρας.