Πώς να επιλέξετε το χρώμα στα μαλλιά σας!

Το χρώμα των μαλλιών σας είναι μια από τις πιο εύκολες και οικονομικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, εάν νιώθετε ότι χρειάζεστε μια ανανέωση. Για να το επιλέξετε όμως θα πρέπει να δώσετε βάση στον τόνο τις επιδερμίδας σας. Θέλετε να μάθετε ποιο χρώμα σας ταιριάζει; 

Βασικός κανόνας: μην ξεφεύγετε! Επιλέξτε ένα χρώμα που να μην είναι άκρως αντίθετο από το φυσικό σας αλλά μόνο μερικούς τόνους πιο ανοιχτό, ώστε να "δένει" με το δέρμα σας!

Εάν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, ανήκετε στις τυχερές της υπόθεσης αφού σχεδόν κάθε χρώμα μαλλιών σας ταιριάζει. Παρόλα αυτά θα πρέπει να προσέξετε τα πολύ σκούρα ή τα πολύ ανοιχτά χρώματα, καθώς μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε χλωμή και άτονη.

Για "σταρένιες" επιδερμίδες, αυτές δηλαδή που είναι ανάμεσα σε μια σκούρα και μια λευκή επιδερμίδα και έχουν έντονους κίτρινους τόνους, τα πιο κολακευτικά χρώματα είναι τα ξανθά σκούρα, τα μεσαίου τόνου καφέ και τα μελιτζανί. Θα πρέπει να αποφεύγετε χρώματα όπως τα χάλκινα και τα χρυσά γιατί θα κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό.

Για τις επιδερμίδες που είναι σκούρες, υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές με τις πιο ασφαλείς τα μέτρια καφέ και τα σκούρα καφέ.

Εάν σκέφτεστε τις ανταύγειες, μια καλή επιλογή είναι τα ανοιχτά καφέ και τα χρώματα της καραμέλας. Προσοχή όμως να μην κάνετε πολύ ανοιχτόχρωμες ανταύγειες εαν έχετε σκούρα μαλλιά γιατί μπορεί με τον καιρό να γίνουν πορτοκαλί ενώ οι σκούρες μελιτζανί ανταύγειες κολακεύουν ιδιαίτερα τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Να θυμάστε ότι το χρώμα που θα επιλέξετε πρέπει τονίζει τα φυσικά χαρακτηριστικά σας και να σας κολακεύει!