Με κέρδη κλείνει την εβδομάδα η Γουολ Στριτ

Θετικό κλίμα δημιούργησαν στη Γουολ Στριτ, όπως και νωρίτερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η σημαντική βελτίωση του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo και τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, με αποτέλεσμα η εβδομάδα να κλείσει με θετικά πρόσημα.\

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει τη συνεδρίαση της Παρασκευής: "Αντίδραση στη Wall Street μετά το πισωγύρισμα των 2 τελευταίων ημερών με τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν με κέρδη την εβδομάδα. Dow και S&P σημείωσαν άνοδο 0,77% ενώ ανάλογη κίνηση πραγματοποίησε και ο Nasdaq (+0,88%). Θετικός πρωταγωνιστής της ημέρας η μετοχή της Hewlett Packard  καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός σημείωσε κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε κέρδη 1,2 δις δολάρια, με τη μετοχή της εταιρίας να κλείνει με άνοδο 12,50%."

Οριακά πτωτικά κινήθηκε για μία ακόμα μέρα η τιμή του χρυσού, που έκλεισε στα 1.576,80 δολάρια ανά ουγγιά (-0,11%), ενώ αντίθετα ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή “καθίζηση”, με το αργό να διαμορφώνεται στα 93,34 δολάρια ανά βαρέλι (+0,55%) και το μπρεντ στα 114,24 δολάρια ανά βαρέλι (+0,63%).

Σταθεροποιητικά κινείται την ίδια στιγμή η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, μετά από αρκετές διακυμάνσεις, και διαμορφώνεται πλέον στο 1,3187 (-0,02%).