ΠΑΣΟΚ: Περιττά και βλαπτικά τα ατυχή γεγονότα στα γραφεία της Ιπποκράτους

"Ο «υπερβάλλων ζήλος» από οποιονδήποτε είναι περιττός και βλαπτικός για την παράταξη" σχολίαζαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται κοντά στον Ευ. Βενιζέλο για τα όσα πρωτοφανή έγιναν την Τετάρτη, όταν στελέχη του ήρθαν στα χέρια.

Η Ιπποκράτους χαρακτηρίζει "μεμονωμένα" και "άτυχη" τα γεγονότα και σημειώνει: "Το ΠΑΣΟΚ με το συνέδριο του αλλάζει ριζικά σε σχέση με αντιλήψεις και πρακτικές που δυστυχώς εφαρμόζονταν επί δεκαετίες. Η τομή είναι βαθειά.  Όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη καλούνται να προσαρμοστούν στη θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει με τη στάση του ότι ξέρει - ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες και άνισες  συνθήκες - να εγγυάται την ενότητα της παράταξης και την ακεραιότητα των διαδικασιών και αυτό θα κάνει και στο συνέδριο. Ο «υπερβάλλων ζήλος» από οποιονδήποτε είναι άρα περιττός και βλαπτικός για την παράταξη".

Σημειώνεται πως την Τετάρτη εκτυλίχθηκε ένα απίστευτο σκηνικό στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της παράταξης να ανταλλάσσουν ύβρεις και να έρχονται στα χέρια.   Το περιστατικό συνέβη, όταν ο γραμματέας Νομαρχιακής Α' Πειραιά, Γιάννης Αξαρλής, και ο Γραμματέας Β1 Αθήνας, Χρήστος Σωτηρόπουλος, μετέβησαν στο γραφείο της Επιτροπής Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) στον 4ο όροφο της Ιπποκράτους για να διαμαρτυρηθούν για διαδικαστικά θέματα, που αφορούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.   Εκεί βρίσκονταν ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, Γιάννης Σουλαδάκης, και το μέλος, Γρηγόρης Φελώνης, ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για "πολιτικές αλητείες", προκαλώντας την έκρηξη των δύο γραμματέων..