Αγωνιστική κρίση στην Άρσεναλ

Η κρίση στις τάξεις της Άρσεναλ αναμένεται να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης που έχει προγραμματίσει η διοίκηση των κανονιέρηδων.

Αν και ο μεγαλομέτοχος Σταν Κρένκε θεωρείται απίθανο να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Αρσέν Βενγκέρ, υπάρχει μια μειοψηφία των φιλάθλων που πλέον θέτει το ζήτημα καθαρά.

Η δυσαρέσκεια για τις περσινές χαμένες μεταγραφές των Χουάν Μάτα και Γκάρι Κέιχιλ και η απόκτηση του αργού Μερτεσάκερ δεν έχουν αφήσει ικανοποιημένους τους φιλάθλους, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτές τις επιλογές "πληρώνει" τώρα η ομάδα.

Η έκτακτη σύσκεψη της Πέμπτης δείχνει και τον προβληματισμό της διοίκησης, η οποία έχει έρθει σε αδιέξοδο. Ο Κρένκε και οι υπόλοιποι μέτοχοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα. Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει, αν αναλογιστεί κανείς τις εξηγήσεις του Βενγκέρ για τις μεταγραφές των δύο τελευταίων χρόνων: "με αυτά τα χρήματα που περιλαμβάνει το μπάτζετ, αυτούς τους παίκτες μπορώ να πάρω".

Και, μάλιστα, ο Αλσατός προσθέτει ότι η τακτική της αγοράς παικτών στις 31 Αυγούστου, που ακολουθεί τα δύο τελευταία καλοκαίρια, γίνεται για να προσφέρει χαμηλότερα συμβόλαια, λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι μιλάμε για την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Ωστόσο, είναι πλέον σύνηθες ότι η Άρσεναλ αργεί να αποκτήσει παικτική ομοιογένεια, κάτι που ήταν το "νούμερο ένα" χαρακτηριστικό της τις εποχές των επιτυχιών, τότε που κατακτούσε αήττητη την Premier League.

Η εύκολη ήττα, από την ανώτερη, πάντως, Μπάγερν Μονάχου, προβληματίζει τη διοίκηση, που θέλει να δει την ομάδα να ανεβαίνει ένα σκαλί παραπάνω, αλλά προφανέστατα δεν μπορεί να τη βοηθήσει.

Εκτός κι αν αλλάξει προπονητή και προχωρήσει σε αλλαγή σκηνικού. Αυτό όμως εμπεριέχει και ρίσκο. Κι από την άλλη, δεν είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει κάτι. Ωστόσο, άρθρο στην εφημερίδα "Telegraph" εκτιμά ότι ο Βενγκέρ αδυνατεί να χειριστεί καταστάσεις που βρίσκονται εντός του μπάτζετ της Άρσεναλ, όπως οι υποθέσεις Μάτα και Κέιχιλ. Αναφέρεται ότι ο "πυροσβεστικός" και υποστηρικτικός ρόλος του τεχνικού διευθυντή εκ Νοτίου Αφρικής, Ιβάν Γαζίδη, έχει καθησυχάσει τον Αλσατό.