“Χρειάζεται επενδυτικό περιβάλλον όπου ο επιχειρηματίας θα ενισχύεται”

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα μέτρα για την απασχόληση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον ΣΚΑΪ 100,3, σημειώνοντας ότι "η επόμενη μεγάλη μάχη θα είναι με τον μεγαλύτερο εχθρό, την ανεργία."

"Οι δουλειές θα δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα κι όχι στον δημόσιο τομέα. Γι' αυτό και η μεγάλη προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη" τόνισε.

"Χρειάζεται ένα επενδυτικό περιβάλλον όπου ο επιχειρηματίας θα ενισχύεται και δεν αποθαρρύνεται, τα θέματα αυτά τέθηκαν στις συζητήσεις Σαμαρά – Ολάντ" δήλωσε.

"Είμαστε στην πιο δύσκολη φάση του προγράμματος, ακόμα δεν φαίνονται τα αποτέλεσμα της προσπάθειας και των θυσιών του ελληνικού λαού" επισήμανε.

Όσον αφορά το λάθος του ΔΝΤ, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση το έχει θέσει ήδη. "Έτσι πετύχαμε το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, την αλλαγή των όρων δανεισμού και την περίοδο χάριτος καταβολής τοκοχρεολυσίων" εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η προσπάθεια της κυβέρνησης γίνεται βήμα - βήμα, όχι μόνο σε μεγάλα θέματα αλλά και σε μικρότερα, όπως για στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας κάτι τέτοιο είναι πλέον εφικτό τόνισε.