Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο μπάνιο, την τελευταία σκηνή του δράματος

Κόλαφος για τον Πιστόριους η αγόρευση του εισαγγελέα που την Τετάρτη, δεύτερη μέρα της εκδίκασης του αιτήματος του αθλητή για αποφυλάκιση με εγγύηση: φόνος εκ προμελέτης

Ο Οσκαρ Πιστόριους έφθασε στο δικαστήριο σήμερα, δύο ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο διαγκωνίζονται για μία θέση στην αίθουσα του δικαστηρίου.Ο ολυμπιονίκης από τη Νότια Αφρική ξανακάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασισθεί εάν θα απελευθερωθεί με εγγύηση. 

Εν τω μεταξύ, η κατάθεση ενός ντετέκτιβ  στην σημερινή ακροαματική διαδικασία, ενοχοποιεί ακόμα περισσότερο τον Πιστόριους και ενισχύει την κατηγορία της εν ψυχρώ και προμελετημένης δολοφονίας, που του αποδίδει η εισαγγελία.

Άπαντες ωστόσο περιμένουν εναγωνίως να μάθουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για το φονικό που έχει συγκλονίσει την υφήλιο.

Καταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα

" Ο Πιστόριους είχε τον χρόνο να φορέσει τα προσθετικά μέλη του, να διασχίσει όλο το δωμάτιο και να φτάσει στο μπάνιο, όπου πυροβόλησε τέσσερις φορές έξω από την κλειστή πόρτα, σκοτώνοντας εν ψυχρώ την φίλη του", ανακοίνωσαν οι δημόσιοι κατήγοροι.

"Η Ρίβα Στέενκαμπ, η 30χρονη απόφοιτος νομικής και μοντέλο, σκοτώθηκε από τρεις πυροβολισμούς  από ένα πιστόλι 9-mm" είπε ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ και δήλωσε ότιο φόνος ήταν εκ προμελέτης, καθώς ο Πιστόριους είχε προσχεδιάσει να ισχυριστεί πως άνοιξε πυρ εναντίον ενός εισβολέα.

Καθ' όλη την διάρκεια της χθεσινής περιγραφής του φόνου από τον εισαγγελέα, ο 26χρονος Πιστόριους έκλαιγε ανεξέλεγκτα και με δυνατούς λυγμούς κάνοντας την έδρα να του συστήσει "Σταμάτα να κλαις και προσπάθησε να συγκεντρωθείς".

Μετά την αγόρευση της εισαγγελίας, ο Πιστόριους έδωσε την δική του εκδοχή: "Κοιμηθήκαμε νωρίς, κατά τις  10. Κάποια στιγμή την νύχτα, πήρα το όπλο και - χωρίς να φορέσω τα προσθετικά μου μέλη- σύρθηκα προς το μπάνιο γιατί νόμιζα ότι κάποιος διαρρήκτης είχε σκαρφαλώσει στον όροφο και είχε μπει στην τουαλέτα. Πυροβόλησα αρκετές φορές  και φώναξα στην Ρίβα να καλέσει την αστυνομία. Όταν γύρισα και δεν την είδα στο κρεβάτι, φόρεσα τα πόδια μου, άρπαξα το μπαστούνι του κρίκετ και έσπασα την πόρτα. Και τότε την είδα να είναι ξαπλωμένη μέσα στα αίματα στο πάτωμα" δήλωσε ο Πιστόριους.

Το μπάνιο που δολοφονήθηκε η Στέενκαμπ

Όσο οι μέρες περνάνε, περισσότερα στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα για τον τόπο και τον τρόπο που ο 26χρονος ολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους -που το καλοκαίρι του 2012 συγκίνησε τον πλανήτη- σκότωσε , εν ψυχρώ όπως όλα δείχνουν, την 30χρονη φίλη του.  

Οι αρχές της Νοτίου Αφρικής προκειμένου να συνθέσουν το παζλ του θανάτου του 30χρονου εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε ενδεχόμενο ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η σκηνή όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος, το προσωπικό μπάνιο του Πιστόριους.

Η Ρίβα Στέενμπακ καθόταν κουλουριασμένη πάνω στην λεκάνη της τουαλέτα,ς όταν ο 26χρονος Όσκαρ την πυροβόλησε από την πόρτα του μπάνιου.

 

Οι δημόσιοι κατήγοροι θεωρούν πως η Στέενκαμπ είχε παγιδευτεί στο μπάνιο προσπαθώντας να κρυφτεί από τον Πιστόριους, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως η σύντροφός του χρησιμοποιούσε το μπάνιο όταν σηκωνόταν από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πιστόριους στάθηκε στο άνοιγμα μεταξύ μπανιέρας και πόρτας και από εκεί πυροβόλησε μέσα στο δωμάτιο όπου βρισκόταν η Στέενμπακ

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα ενώ μέχρι την Παρασκευή θα έχει αποφασιστεί αν ο 26χρονος δράστης θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.