Συρία: Ξέσπασμα τύφου στην Ντέιρ αλ Ζορ

Υπό άθλιες συνθήκες ζουν οι Σύροι πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου τα τρόφιμα είναι λιγοστά, οι εγκαταστάσεις ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος κατεστραμμένες και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεπαρκής .

Κάτω από αυτές τις περιστάσεις, περίπου 2500 άτομα στην συριακή επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ, η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έχουν αρρωστήσει με τύφο, όπως ανακοίνωσε  την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο εκπρόσωπός της Οργάνωσης  ενημέρωσε ότι οι άνθρωποι στην περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται σε ανατολική περιοχή της χώρας, πίνουν το νερό απευθείας από τον Ευφράτη ποταμό, ο οποίος είναι πολύ μολυσμένος. Ταυτόχρονα τα συστήματα ύδρευσης και υγειονομικού ελέγχου είναι εντελώς εκτός λειτουργίας, εξαιτίας των καταστροφικών βομβαρδισμών.

Εκπρόσωπος του ΠΟΕ κάλεσε τους αντάρτες, οι οποίοι ελέγχουν την περιοχή, να λάβουν μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης και τον περιορισμό της ασθένειας, καθώς μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε επιδημία με πολλές ανθρώπινες απώλειες.