Η πορεία προς το όνειρο…

Σε ηλικία 14 χρόνων έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία του Sergio Leone "Once Upon a Time in America" δίπλα στο Robert De Νiro. Παρά το σπουδαίο ξεκίνημά της όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να αποκτήσει τη θέση που της άξιζε. Η βραβευμένη με Oscar Jennifer Connelly, 43 χρόνων σήμερα και μητέρα τριών παιδιών, εκτός από μία σπουδαία ηθοποιός είναι μια από τις πιο όμορφες γυναικείες παρουσίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η Jennifer γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1970 στη Νέα Υόρκη. Όταν ήταν 10 χρόνων, ένας φίλος του πατέρα της πρότεινε να ασχοληθεί η μικρή Jennifer με το modeling. Οι γονείς της το βρήκαν πολύ καλή ιδέα κι έστειλαν μια φωτογραφία της στο Ford Modeling Agency. Φυσικά η ομορφιά της δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και αμέσως υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο.

Ξεκίνησε, λοιπόν, να εργάζεται ως μοντέλο αλλά όπως η ίδια έχει πει από τότε το όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός. Έκανε φωτογραφίσεις για περιοδικά, πρωταγωνίστησε σε πολλά διαφημιστικά ενώ εμφανίστηκε σε video clip του συγκροτήματος Duran Duran αλλά και στη βρετανική τηλεοπτική σειρά "Tales Of The Unexpected".

Το 1984 έκανε το ντεμπούτο της στο κινηματογράφο στην ταινία "Once Upon A Time In America" ενώ κατά τη διάρκεια της εφηβείας της εμφανίστηκε στις ταινίες "Creepers", "Seven Minutes From Heaven" και στο "Labyrinth" με τον κορυφαίο David Bowie.

Το 1990 εμφανίστηκε στην ταινία "The Hot Spot" και ένα χρόνο μετά η ερμηνεία της στο "The Rocketeer", κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Saturn. Το 1990 η Jennifer γράφτηκε στο Yale, όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία για δύο χρόνια και στη συνέχεια πήγε στο Stanford University στην California, όπου σπούδασε δράμα και κλασικό θέατρο. Το 1997 ήρθε στον κόσμο ο καρπός του έρωτα της με το φωτογράφο David Dugan, ο Kai.

To 2000 κατάφερε επιτέλους να κερδίσει την προσοχή και την εκτίμηση των κριτικών κινηματογράφου χάρη στο ρόλο μιας ηρωινομανούς που υποδύθηκε στην ταινία του Darren Aronofsky "Requiem For A Dream" και αφού έλαβε μια υποψηφιότητα για Independent Spirit συνέχισε την καριέρα της παίζοντας την ερωμένη του Ed Harris στην ταινία  "Pollock". 

Η φήμη της απογειώθηκε ένα χρόνο μετά όταν εμφανίστηκε στην ταινία "A Beautiful Mind", όπου υποδύθηκε τη σύζυγο του John Nash, στο ρόλο του οποίου ήταν Russell Crowe. Για την εξαιρετική της ερμηνεία κέρδισε ένα Oscar, μία Χρυσή Σφαιρα και ένα BAFTA.

Η ταινία στάθηκε ιδιαίτερα σημαντική και για την προσωπική της ζωή καθώς συνάντησε τον Paul Bettany με τον οποίο τον Ιανουάριο του 2003 παντρεύτηκαν ενώ η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς με τον ερχομό του Stellan. Η Connelly το Μαϊο του 2011 σε ηλικία 41 χρόνων έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί, την Agnes Lark.

Το 2003 πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες στο "Hulk", το οποίο δεν πήγε καθόλου καλά στο box office και στο "House of Sand and Fog", που ήταν βασισμένο στο μυθιστόρημα του Andre Dubus III.

Το 2005 εμφανίστηκε στην ταινία τρόμου "Dark Water", και ένα χρόνο μετά στο "Little Children" με την Kate Winslet και στο 'Blood Diamond' με τον Leonardo DiCaprio. Παράλληλα με την καριέρα της στη μεγάλη οθόνη, η Connelly το 2008 έγινε το πρόσωπο του παριζιάνικου οίκου μόδας Balenciaga και της εταιρείας καλλυντικών Revlon ενώ πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία Shiseido.

Η πανέμορφη ηθοποιός από το Νοέμβριο του 2005 είναι Πρέσβειρα της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Μάιο που μας πέρασε έγινε Πρέσβειρα του Save the Children fund, που ασχολείται με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.