“Το κλίμα δεν αλλάζει με συσκέψεις κι επισκέψεις”

“Επικοινωνιακά τρικ” που δεν κρύβουν το γενικευμένο κλίμα απαισιοδοξίας και απογοήτευσης χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και την αυριανή επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, τονίζοντας πως το κλίμα θα αλλάξει μόνο με την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν:

“Με τους αριθμούς της ύφεσης και της ανεργίας να αυξάνονται, τις κοινωνικές δομές σε διάλυση, την ανάγκη για εξεύρεση πόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις στο πρώτο πλάνο της σημερινής συζήτησης των τριών αρχηγών, η διπλωματική γλώσσα που είθισται να χρησιμοποιούν υψηλοί προσκεκλημένοι, όπως τώρα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δεν μπορεί να παρουσιαστούν ως έγκριση και αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι τα επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιούν κατά κόρο οι κυβερνητικοί εταίροι δεν κρύβουν το γενικευμένο κλίμα απογοήτευσης και απαισιοδοξίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Το κλίμα θα αλλάξει μόνο με την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, βασισμένης στη βιωσιμότητα της κοινωνίας και τις προοπτικές της χώρας. Που θα οδηγεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση από τις αποτυχημένες συνταγές της τελευταίας τριετίας καθώς και από πρακτικές και ιεραρχήσεις των παλιότερων χρόνων, που μας οδήγησαν τελικά στα βράχια”.