Μ.Βρετανία: Περικοπές μισθών στους αγύμναστους αστυνομικούς

Αντιμέτωποι με μείωση του μισθού τους έρχονται πλέον οι Βρετανοί αστυνομικοί καθώς, η κακή φυσική του κατάσταση φαίνεται ότι επηρεάζει αρνητικά την απόδοσή τους.

Σύμφωνα με τις νέες αυστηρές μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Αστυνομίας, κάθε χρόνο οι αστυνομικοί θα υποβάλλονται σε τρεις δοκιμασίες αντοχής και φυσικής δύναμης: να σκαρφαλώσουν   σε έναν τοίχο, να σύρουν  ένα βάρος και να ισορροπήσουν πάνω σε μία δοκό.

Εκείνοι που θα αποτύχουν τρεις φορές δεν θα δικαιούνται αύξηση  του μισθού τους. Επίσης,αξιωματικοί που κάνουν  δουλειά γραφείου για πάνω από ένα χρόνο εξαιτίας προβλημάτων υγείας, θα έχουν  8%  μείωση του μισθού ενώ μπορεί και αν εξαναγκαστούν σε σύνταξη ,  εάν παραμείνουν στο γραφείο και μετά από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την Ένωση Ανωτάτων Αξιωματικών Αστυνομίας , "η υποχρεωτική ετήσια δοκιμασία σε  γυμναστήριο έχει συμφωνηθεί" και θα ξεκινήσει τον ερχόμενο  Σεπτέμβριο.

Αυτές οι σκληρές μεταρρυθμίσεις αποφασίστηκαν μετά από πρόσφατη έκθεση που αποκάλυψε ότι τρεις στους τέσσερις αξιωματικούς στο Λονδίνο είναι  υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ περίπου 3.500 αστυνομικούς στην Αγγλία και την Ουαλία κάνουν δουλειά γραφείου, λόγω των προβλημάτων υγείας.