Μαδούν τη μαργαρίτα για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Χωρίς αποτέλεσμα για το τι μέλλει γενέσθαι με την Αγίας Σοφίας - δηλαδή αν θα παραμείνει κλειστή για τα αυτοκίνητα ή αν θα επιτραπεί η κυκλοφορία σε αυτά - ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης εκπροσώπων φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής.

Θυμίζουμε ότι, ενώ ο δρόμος έχει κλείσει για τα αυτοκίνητα και έχει πεζοδρομηθεί – στο μεγαλύτερο τμήμα της τουλάχιστον -, μεγάλο μέρος των έργων παραμένουν ανολοκλήρωτα, δημιουργώντας προβλήματα, τόσο στα καταστήματα της περιοχής, όσο και σε ό, τι αφορά την επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της συμπρωτεύουσας. Η κόντρα εν τω μεταξύ ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας καλά κραττεί.

"Εφόσον η Αντιπεριφέρεια δεν δίνει παράταση στην πιλοτική λειτουργία της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, η τροχαία από αύριο πρέπει να ανοίξει τον δρόμο και, μάλιστα, η κυκλοφορία θα πρέπει να διεξάγεται κανονικά καθώς ο Δήμος δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Αντιπεριφέρειας για μονή λωρίδα ήπιας κυκλοφορίας" δήλωσε, αμέσως μετά, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

"Η τροχαία - άκουσα πολύ προσεκτικά την τοποθέτηση του Διευθυντή της Τροχαίας Θεόδωρου Τυριακίδη - είπε ότι δεν έχει κανέναν λόγο και δεν έχει και αρμοδιότητα να αποφασίζει για τέτοιου είδους θέματα" απάντησε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης.

Σχολίασε ακόμη ότι θα συνεχίσει να είναι πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας καθώς "ισχύει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που κάνει λόγο για πιλοτική πεζοδρόμηση".

"Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας, όμως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις σε γειτονικούς δρόμους με τη δημιουργία λεωφορειοδρόμων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, τουλάχιστον στο μεγαλύτερό του μέρος, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προέκυψε από την ώρα που τέθηκε σε εφαρμογή η πιλοτική πεζοδρόμηση" σχολίασε ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς. Τυριακίδης.

Απόψεις κατέθεσαν ακόμη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, βουλευτές, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΟΡΘ, του ΣΑΣΘ, της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής.