Στην απεργιακή εβδομάδα, με αέρα κορυφής, ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το Σάββατο το φως της δημοσιότητας,του δίνουν ξανά την πρωτιά. Από την άλλη, από Δευτέρα μπαίνουμε σε νέα απεργιακή εβδομάδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ φουλάρουν τις κομματικές μηχανές με τελικό στόχο, από τη μία να καταδείξουν το πλήρες αδιέξοδο των ασκούμενων πολιτικών κι από την άλλη, το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης, η οποία, όπως έλεγε το Σάββατο στέλεχος του κόμματος, δε διστάζει να λέει ψέματα στον κόσμο, ακόμη και διά στόματος του πρωθυπουργού.

Διότι πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς τη δήλωση Σαμαρά ότι δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις στους κατώτατους μισθούς. Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει φτάσει στο πρωτοφανές επίπεδο του 27%, χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας, χιλιάδες άνεργοι που έχουν επιδοτηθεί, παραμένουν άνεργοι και συνεπώς δεν καταμετρούνται και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και ούτε αυτοί καταμετρούνται, το πρόβλημα έχει ξεπεράσει και τον "ψευδόμενο" πρωθυπουργό.

Η χώρα, λένε στην Κουμουνδούρου, καταρρέει και το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους αλλά και να βρει τρόπους να τον κρατήσει εκεί. Η μεθαυριανή απεργία είναι σταθμός για την Αριστερά και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εφημερίδα "6 μερες" το Σάββατο, ήταν αποκαλυπτικός. Ο πρωθυπουργός, είπε, θα ήθελε, αν μπορούσε, να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία και στις δημόσιες συγκεντρώσεις, "εμείς πάντως το δρόμο προς την ολοκληρωτική κοινωνική ισοπέδωση θα τον κλείσουμε. Την απάντηση ο κ. Σαμαράς θα την πάρει στην πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου".
 
Σε κάθε περίπτωση, "αν και τώρα ο κόσμος δε σταθεί αρωγός στις προσπάθειες τους ΣΥΡΙΖΑ τότε πότε;". Αυτό αναρωτιόταν με νόημα άλλο στέλεχος, έμπειρο με τα εργασιακά.

Κι επειδή πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις θα έρθει και η στιγμή που θα ανοίξει και η συζήτηση γύρω από το τί φταίει και ο κόσμος εμφανίζεται διστακτικός. Είναι μόνο ο φόβος για το άγνωστο "ή έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας για τα αχαρτογράφητα νερά της πρότασης μας;".