Ρωσία: Πωλούνται θραύσματα από τον μετεωρίτη

Δύο κομμάτια από τον μετεωρίτη που χτύπησε το πρωί την πόλη  Τσελιάμπινσκ στη Ρωσία έχουν βγει ήδη σε διαδικτυακό πλειστηριασμό, προκαλώντας φρενίτιδα στους μανιακούς συλλέκτες εξωγήινων αντικειμένων!

Σύμφωνα με τους  Times Μόσχας, " επιχειρηματίες του Τσελιάμπινσκ  χωρίς καθυστέρηση, βρήκαν τρόπο να επωφεληθούν από την πτώση του μετεωρίτη που συγκλόνισε την πόλη την Παρασκευή το πρωί”. 

Από νωρίς το απόγευμα, πολλές ιστοσελίδες πωλούσαν ήδη δύο θραύσματα του ουράνιου σώματος. Πρόκειται για κομμάτια δύο εκατοστών με αρχική τιμή εκκίνησης τα 500 ρούβλια (περίπου 248 ευρώ). 

"Το πουλάω γιατί μου είναι άχρηστο. Έχει πολλές γρατσουνιές , αλλά σε γενικές γραμμές είναι σε άριστη κατάσταση”, έγραψε ένας κάτοχος του θραύσματος από την περιοχή Τσελιάμπινσκ.  

Με τίτλο “πουλάω μικρό μετεωρίτη” ο Ντιμίτρι ανέβασε φωτογραφία του θραύσματος στο ηλεκτρονικό κατάστημα  Avito.ru.

 


Οι πωλήσεις γίνονται  παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων να μην αγγίζουν τα θραύσματα του μετεωρίτη .

 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τύπου του κυβερνήτη της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ., έχουν βρεθεί δύο σημεία πτώσης μικρών πετρωμάτων  στην περιφέρεια Τσελιάμπινσκ- το ένα σε λίμνη κοντά στην πόλη Τσεμπαρκούλ και το δεύτερο σε περιοχή του χωριού Κουβάς κοντά στο Ζλατοούστ.