Πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Υψηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από την Ελλάδα, όπως δείχνουν τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία του Φεβρουαρίου που έδωσεστη δημοσιότητα του υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 55% των κοινοτικών πόρων, έναντι 49% που είναι ο μέσος όρος των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποσοστό αυξημένο κατά 3% τους τελευταίους τρεις μήνες, από τον Νοέμβριο του 2012.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία παρουσιάζουν ελαφρώς μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ αντίθετα κάτω από το μέσο όρο βρίσκονται η Ιταλία (36%), η Τσεχία (38%), αλλά και η Γαλλία (48%) και η Κύπρος (48%).

“Τελικός στόχος είναι η περαιτέρω επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων αλλά και η επίτευξη των μεγεθών που προβλέπει το Μνημόνιο, δηλαδή η απορρόφηση 1,28 δισ. ευρώ (κοινοτική συνδρομή) κατά το πρώτο εξάμηνο και 3,89 δισ. στο σύνολο του έτους”, τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης.