Εθνική Ελλάδος: Καθιερώνεται ενιαίο μοντέλο σε όλες τις ηλικίες

Πλήρες πλάνο για τη στελέχωση και την ανάπτυξη ξεχωριστού χαρακτήρα σε όλες τις ηλικίες και κατηγορίες εθνικών ομάδων παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, Τάκης Φύσσας.

Μαζί με τον βοηθό του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φερνάντο Σάντος, Λεωνίδα Βόκολο παρουσίασαν ενδελεχώς τη νέα οργάνωση των αντιπροσωπευτικών σωματείων από την ηλικία ακόμη και των 14 ετών, όπως ακριβώς το έχει φανταστεί ο Πορτογάλος.

Πρόκειται για μια διαδικασία που θα ξεκινά από τη συλλογή των νεαρών ποδοσφαιριστών, θα συνεχίζεται με τη διαδικασία της προπόνησης αλλά και την ένταξή τους στην κουλτούρα και το πνεύμα της Εθνικής, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ.

Με τη δημιουργία μιας νέας εθνικής ομάδας Κ-15 (Προπαίδων) θα δημιουργείται μια πυραμίδα που θα φθάνει στην Ανδρών και θα έχει μια βασική και ενιαία φιλοσοφία προπόνησης και παιχνιδιού, η οποία θα στηρίζεται στην άμυνα.

"Εν αρχή ην η άμυνα" και... κερασάκι το πάθος

"Η άμυνα θα είναι το επίκεντρο σε όλα τα συστήματα. Σε συνδυασμό με το ελληνικό πάθος που δεν είναι τακτικό στοιχείο, αλλά όμως είναι διεθνώς αναγνωρίσιμο γεγονός, έχουμε μια καλή βάση για να επέλθει και η ανάπτυξη. Πρέπει όμως να φυλάμε ως κόρη οφθαλμού το αμυντικό μας όπλο", υπογράμμισαν από κοινού οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος.