Η πρώτη διαφήμιση του Internet

Πρόκειται για την ιδέα πάνω στην οποία χτίστηκαν εταιρίες κολοσσοί, όπως η Google, η Yahoo! παλαιότερα και τόσες άλλες. Αναφερόμαστε φυσικά στην πρώτη ηλεκτρονική διαφήμιση, τύπου banner, που κυκλοφόρησε ποτέ.

Το 1994, o Joe MacCambley, συνιδρυτής της εταιρίας μάρκετινγκ, Wonderfactory, στη Νέα Υόρκη, ήταν ο άνθρωπος που σύστησε τις διαφημίσεις στον χώρο του Internet, δημιουργώντας το πρώτο banner της ιστορίας (φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία).

Το αν θα πρέπει να τον κατηγορήσουμε για τον καταιγισμό διαφημίσεων που δεχόμαστε καθημερινά ή να τον ευχαριστήσουμε που μέσω αυτής της ιδέας, εμείς σήμερα απολαμβάνουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες που δύσκολα θα είχαμε αλλιώς.

Το banner δημιουργήθηκε για χάρη της εταιρίας τηλεπικοινωνιών AT&T και έκανε την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα HotWired.com, και εξυπηρετούσε την προώθηση μουσείων τέχνης.

Σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι πως το 44% των επισκεπτών του site έκαναν κλικ πάνω στο banner, δείχνοντας το δρόμο στην ηλεκτρονική διαφήμιση. Πλέον δεν υπάρχει σελίδα που να μη έχει έστω μία διαφήμιση, ενώ οι χρήστες προσπαθούν να τις μπλοκάρουν με κάθε τρόπο.