Δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξηγήσεις Σαμαρά οι απόστρατοι

Συνάντηση με στελέχη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρόντος και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της δίωρης συνάντησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για μία “εξαντλητική” συζήτηση, στην οποία τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα μεγάλα προβλήματα των στρατιωτικών, με πρώτο το οικονομικό. Ο υπουργός αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συζήτησης και αρκέστηκε να δηλώσει πως “ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ολόκληρη η κυβέρνησή του θεωρούν τα ζητήματα της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αυτά αφορούν τους απόστρατους είτε τους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ότι είναι ζητήματα υψίστης εθνικής προτεραιότητας. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου των ενώσεων αποστράτων αξιωματικών, Σπυρίδων Περβενάς, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στα αιτήματα των στρατιωτικών με την ίδια καθαρότητα και ειλικρίνεια που αυτά εκφράστηκαν, σχολιάζοντας μάλιστα ότι βγήκε πολλές φορές από το γραφείο του να τηλεφωνήσει προσωπικά σε υπουργούς για να επιλύσει επιμέρους προβλήματα τα οποία του έθεσαν οι απόστρατοι.

Ο κ. Περβενάς τόνισε ωστόσο πως “παρά τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, δεν ικανοποιηθήκαμε σε αυτό το οποίο επιθυμούσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας το οποίο είναι η μη διπλή περικοπή των συντάξεων”.