“Η εισβολή της Χρυσής Αυγής επιβεβαίωσε τις φασιστικές της πολιτικές”

Ευθέως καταδικάζουν την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Τρίπολης, “οι οποίοι με απειλές και εκφοβισμό ζητούσαν από τους εργαζόμενους νομιμοποιητικά έγγραφα”, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

“Η απρόκλητη αυτή εισβολή (η οποία βρήκε απρόσμενη υποστήριξη από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου) επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τις πολιτικές που εκφράζει το φασιστικό αυτό κόμμα. Τρομοκρατία και βία απέναντι σε όσους δεν είναι αρεστοί σ' αυτούς και στις φασιστικές ιδέες που εκφράζουν και η αγωνιώδης προσπάθειά τους να αποκτήσουν το "θεσμικό ρόλο προστάτη"”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση των φαινομένων και δηλώνουν ότι η απάντηση είναι μία: η υπεράσπιση του δημοκρατικού δικαιώματος της εργασίας και της παροχής Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους ανεξαρτήτως χρώματος ή φυλής.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους πολίτες στο χώρο των Νοσοκομείων και να οργανώσουν κίνημα αντίστασης και καταδίκης τέτοιων φαινομένων όπου ξαναπαρουσιαστούν.