Ανοδικά κινείται στο άνοιγμα το Χρηματιστήριο

Νευρικότητα επικρατεί κατά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε πτωτικά, ωστόσο λίγο μετά τις 11:00 γύρισε θετικά και καταγράφει κέρδη 0,27% στις 1.025 μονάδες.

Όπως αναφέρει η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Σε ρυθμό... δόσεων κινείται εκ νέου η Ελλάδα καθώς στο σημερινό Eurogroup o Υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους εταίρους μας σχετικά με την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και την εφαρμογής του προϋπολογισμού προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8δις€ του Φεβρουαρίου. Πάντως η εκταμίευση αυτή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτόν τον μήνα και αυτό θα αποτελέσει εκ νέου μέσο πίεσης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα προκειμένου να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Στο χρηματιστηριακό κομμάτι, φάνηκε ξεκάθαρα την Παρασκεύη, η ανάγκη εισροής «φρέσκου» χρήματος στη χρηματιστηριακή αγορά προκειμένου να καταφέρει η αγορά να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Η Αυγουστιάτικη αξία συναλλαγών της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας οδήγησε σε βίαιη πτώση προς το τέλος της ημέρας".

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,08%, ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,18% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,15%.