‘Όχι” της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχέδιο για απαγόρευση απεργιών

Την άρνηση της ΔΗΜΑΡ στην αλλαγή του καθεστώτος των απεργιών εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, με συνέντευξή του στο Real.gr. Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί η πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας να εκδηλωθεί απαντάει: "Όχι. Είναι εκτός πλαισίου της συμφωνίας των τριών κομμάτων".

Στο μεταξύ εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. "Με ποιον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούμε; Εσωτερικού, εξωτερικού, της Κουμουνδούρου ή της Βαλτετσίου; Ή μήπως της...Χαριλάου Τρικούπη;" σημειώνει με νόημα, υπογραμμίζοντας πως "το τελευταίο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, αλλά και η οικονομία είναι οι εκλογές".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει όμως η απάντησή του στο ερώτημα για τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στο θέμα της ιθαγένειας τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ, συγκροτώντας πλειοψηφία της ΝΔ με ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή: "Όσοι εισηγούνται κάτι τέτοιο στον πρωθυπουργό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης. Θεωρώ, όμως, ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αποφασίσει να αλλάξει συμμάχους-πλειοψηφία και να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κ. Καμμένου" σημειώνει.