Αντιφασιστική πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστική πορεία το μεσημέρι του Σαββάτου στους Αμπελόκηπους. Το κάλεσμα στη διαδήλωση διαμαρτυρίας έκανε πλήθος αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, λαϊκών συνελεύσεων, αλλά και πολιτικών φορέων -ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στους Αμπελόκηπους.

Οι διαμαρτυρία θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση έξω από τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Μεσογείων, κοντά στο Μετρό Κατεχάκη.

Όπως αναφέρουν τα συνθήματα των διαδηλωτών “ η Χρυσή Αυγή και όσοι διάκεινται από φασιστικές ιδέες είναι ανεπιθύμητοι στους Αμπελόκηπους” ενώ στο κείμενο του καλέσματος γίνεται αναφορά σε σειρά περιστατικών φασιστικής βίας που συνδέονται απευθείας με τη Χρυσή Αυγή.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, καλείται αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλαιό Φάληρο στην πλατεία Φλοίσβου, με αφορμή το μαχαίρωμα μαθητή από χρυσαυγίτες. Στη συγκέντρωση αυτή καλεί η ΕΛΜΕ των Νοτίων Προαστίων, αλλά και πολλές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.