Η μεγαλύτερη Λατίνα star!

Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία, μεταξύ των οποίων και δύο Grammy, έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας ενώ είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη Λατίνα τραγουδίστρια μετά τη Gloria Estefan, έχοντας πωλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια Shakira είναι ίσως η πιο sexy Λατίνα star καθώς κάθε φορά που λικνίζει τους γοφούς της στους ρυθμούς της ανατολίτικης μουσικής προκαλεί ταραχή στον ανδρικό πληθυσμό...

H Shakira Isabel Mebarak Ripoll γεννήθηκε στην πόλη Barranquilla της Βόρειας Κολομβίας το Φεβρουάριο του 1977. Από τη μητέρα της Nidia έχει ισπανικές και ιταλικές ρίζες ενώ από τον πατέρα της William, λιβανικές. H Shakira ανακάλυψε την αγάπη της για τη μουσική από πολύ μικρή. Σε ηλικία τεσσάρων χρόνων, ο πατέρας της την πήγε σε ένα ανατολίτικο εστιατόριο και η Shakira γοητεύτηκε τόσο από τη μουσική που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο τραπέζι να χορεύει belly dancing. Στα 8 της έγραψε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο "Tus Gafas Oscuras". Το τραγούδι αποτύπωνε τη θλίψη του πατέρα της για την απώλεια του 18χρονου γιου, που είχε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο του, σε τροχαίο. Παρόλο που δεν της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει στη σχολική χορωδία, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους συμμαθητές της για τις ικανότητές της στο χορό καθώς κάθε Παρασκευή έδινε παραστάσεις. Η θεατρική παραγωγός Monica Ariza, μαγεμένη από το ταλέντο της μικρής, έπεισε το διευθυντή της Sony Κολομβίας να της δώσει μια ευκαιρία, κανονίζοντας για εκείνη μια οντισιόν.

Η Shakira τον κέρδισε με το ταλέντο της και σε ηλικία μόλις 13 χρόνων ηχογράφησε το πρώτο της album με τίτλο "Magia". Το album, το οποίο περιελάμβανε τραγούδια που είχε γράψει η ίδια, δεν κατάφερε να τραβήξει την προσοχή στη διεθνή αγορά, ωστόσο η Shakira έγινε ιδιαίτερα γνωστή στην πατρίδα της.

Ένα δεύτερο album με τίτλο "Peligro" ήρθε το 1993, το οποίο όμως επίσης δεν πήγε καλά και η Shakira δοκίμασε την τύχη της στην υποκριτική με ένα ρόλο στην Κολομβιανή σαπουνόπερα "El Oasis".

To 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο της αγγλόφωνο album με τίτλο "Laundry Service" και ήταν η αρχή μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας. Οι latin ρυθμοί σε συνδυασμό με τη μοναδική φωνή της είχαν ως αποτέλεσμα το album να πωλήσει πάνω από 13 εκατομμύρια αντίτυπα και οι επιτυχίες "Whenever, Wherever" και "Underneath Your Clothes" ακούγονταν παντού.

Μετά από μια κουραστική για εκείνη παγκόσμια περιοδεία το 2002 με τίτλο "Tour of the Mongoose", έκανε ένα διάλειμμα, αφήνοντας τη δισκογραφική εταιρεία να ικανοποιήσει τους funs της με το remix album "Laundry Service: Washed and Dried" το 2002 και το "Live & Off the Record" δύο χρόνια μετά. Το 2005 κυκλοφόρησαν δύο album τα "Fijacion Oral, Vol. 1" και "Oral Fixation, Vol. 2", τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία ενώ η Shakira έλαβε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων ένα MTV για την Καλύτερη Τραγουδίστρια. Το 2006, η Κολομβιανή star κλήθηκε να ερμηνεύσει το τραγούδι "Hips Don't Lie" μπροστά σε εκατομμύρια οπαδούς ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2006 ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά καθώς βραβεύτηκε με 6 Latin Billboard Awards ενώ τιμήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για τη φιλανθρωπική οργάνωση Fundación Pies Descalzos που είχε ιδρύσει το 1995 για την προστασία των φτωχών και ορφανών παιδιών στην Κολομβία.

Η Shakira είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unicef ενώ μέχρι σήμερα μέρος των εσόδων από τις συναυλίες της πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Άλλωστε το είχε υποσχεθεί στον πατέρα της, όταν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και εκείνος την είχε πάει να επισκεφθούν τα παιδιά ενός ορφανοτροφείου, με σκοπό να της δείξει ότι υπάρχουν χειρότερες καταστάσεις, εκείνη είχε πει "θα γίνω διάσημη και θα βοηθήσω αυτά τα παιδιά".

Το 2009 κυκλοφόρησε το έκτο album της με τίτλο "She Wolf", με το ομώνυμο τραγούδι να κερδίζει μια θέση στην πεντάδα των charts στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε το "Sale el sol".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Shakira διατηρούσε δεσμό από το 2000 με το γιο του τότε προέδρου της Αργεντινής, Antonio de la Rúa. Tο 2011, ύστερα από 11 χρόνια σχέσης, ανακοίνωσαν το χωρισμό τους. Σε μια κοινή τους δήλωση είχαν πει ότι θέλουν να μείνουν για λίγο μακριά ο ένας από τον άλλον.

Το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς όμως, η Shakira αποκάλυψε τον έρωτα της για τον κατά δέκα χρόνια μικρότερό της Ισπανό ποδοσφαιριστή, Gerard Pique. Μάλιστα είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία του στο twitter με το σχόλιο "σας παρουσιάζω τον ήλιο μου…". Η ευτυχία του λαμπερού ζευγαριού ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον ερχομό του γιου τους.