27χρονος πέθανε γιατί δεν βρήκε κρεβάτι εντατικής στο Ρίο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η μητέρα 27χρονου άνδρα που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

"Τον πέταξαν σα σκυλί", δήλωσε η μητέρα για το γιο της και την ανεπιτυχή προσπάθεια, που, πάντως, κατέβαλε με όλες τους τις δυνάμεις, αναζητώντας μάταια εντατική μονάδα θεραπείας.

Ο 27χρονος έγινε "μπαλάκι" των γιατρών καθώς μεταφερόταν άσκοπα από εντατική σε εντατική, με αποτέλεσμα να πεθάνει, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της μητέρας.

Στη μήνυση, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των υπευθύνων του Νοσοκομείου του Ρίου, τους οποίους κατηγορεί για "εμπορία θέσεων στη μονάδα εντατικής θεραπείας".

Πώς έφτασε στο νοσοκομείο ο 27χρονος

Το 2009 ο 27χρονος χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα" του Μεσολογγίου με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Δυο ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με την μήνυση, στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε το πραγματικό μαρτύριο για τον 27χρονο, καθώς μετά την πρόθεση του νοσοκομείου να τον βγάλει από την εντατική άρχισαν να τον περιφέρουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, μέχρι που άφησε τελικά την τελευταία του πνοή.