Αμερικανός πρέσβης: Εντυπωσιασμένος από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις

Αμερικανός πρέσβης: Εντυπωσιασμένος από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις

«Σπουδαία επίδειξη του πως η Ελλάδα κατέχει τον ρόλο του πυλώνα σταθερότητας»

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από την άσκηση ειδικών δυνάμεων που έγινε σήμερα στο Ελληνικό .

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Στο πλαίσιο αυτό ανάρτησε στο tweet φωτογραφίες - στο φόντο των οποίων εμφανίζεται και το σύγχρονο αεροσκάφος ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ v-22 osprey το οποίο στρέφοντας τους έλικές του μπορεί να μετατραπεί από αεροσκάφος σε ελικόπτερο - τις οποίες συνόδευσε με το εξής σχόλιο:

«Εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό και την αρτιότητα που επιδείχθηκε σήμερα από την συνεργασία Ελληνικών και Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων.

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ελληνική Αστυνομία, το Ελληνικό υπουργείο Άμυνας, την διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σπουδαία επίδειξη του πως η Ελλάδα κατέχει τον ρόλο του πυλώνα σταθερότητας».

Προχθές ο διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική επαίνεσε την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τον Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ, ο οποίος παρακολούθησε και την σημερινή άσκηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής η Ελλάδα παραλαμβάνει εξοπλισμό Ειδικών Δυνάμεων από τις ΗΠΑ.