Βουτιά στα έσοδα από ΦΠΑ λόγω του ακριβού πετρελαίου

Υστέρηση καταγράφουν τα έσοδα από το ΦΠΑ, καθώς οι αναμενόμενες εισπράξεις από το ΦΠΑ στα πετρελαιοειδή είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που αρχικά ανέμενε το υπουργείο οικονομικών. Αυτό προέκυψε από σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών όπου εξετάστηκε η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και διαμόρφωσης των εσόδων.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων εσόδων και στο πλαίσιο αυτό στο διάστημα 11 με 14 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους διευθυντές και υποδιευθυντές των 36 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής.

Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του news.gr της περασμένης Παρασκευής. Μάλιστα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα του Ιανουαρίου του 2013 αναμένεται να είναι σαφώς χαμηλότερα από αυτά του ίδιου μήνα του 2012.

Εν τω μεταξύ, ακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 ανάμεσα στο Γιάννη Στουρνάρα και τους εκπροσώπους της διακομματικής επιτροπής για το φόρο ακινήτων. Η συνάντηση εξαιτίας της ατζέντας αναμένεται να μεταφερθεί για μετά την επόμενη Τετάρτη.