Οργώνουν την Αθήνα για να βρουν το “λογιστικό γραφείο” – γιάφκα

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι τέσσερις νεαροί συλληφθέντες της Κοζάνης προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή για το αδίκημα της ληστείας.

Στην Αθήνα ολοκληρώθηκε η έρευνα στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου, με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε τέσσερα κυρίως ευρήματα τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ και εξετάζονται εξονυχιστικά.

Αναλυτικά, οι έρευνες εστιάζονται στo USB, στις δύο νάιλον τσάντες γνωστού πολυκαταστήματος και σε μία πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου που βρέθηκε επίσης στο διαμέρισμα.

Οι δύο νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους απασχολούν την ΕΛΑΣ, καθώς ίδιες τσάντες είχαν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες για την μεταφορά της βόμβας στο Mall στις 20 Ιανουαρίου.

Τέλος, η πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου οδηγεί την Αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα ότι πιθανόν υπάρχει και άλλο κρησφύγετο το οποίο όμως εμφανίζεται ως φοροτεχνικό γραφείο.

Δύο μέλη της ομάδας των ληστειών του Βελβεντού είχαν προσαχθεί τον Νοέμβριο

Δύο μέλη της ομάδας τα οποία διέπραξαν τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης την περασμένη Παρασκευή είχαν προσαχθεί το Νοέμβριο από την Aστυνομία και κατηγορηθεί για αντίσταση κατά της αρχής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", τα δύο αυτά άτομα είχαν εντοπιστεί να κινούνται ύποπτα έπειτα από ληστεία τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας με Ι.Χ. αυτοκίνητο, νοικιασμένο από την Αθήνα, όπου βρέθηκαν αποτυπώματα του "τοξοβόλου", Γ. Μιχαηλίδη.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τους δύο από τους τέσσερις της ομάδας του Βελβεντού, οι οποίοι διαφεύγουν τη σύλληψη. Πιθανολογείται ότι μετά τα γεγονότα της Παρασκευής κατέφυγαν σε κρησφύγετο που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν στη Βόρεια Ελλάδα.

H σύλληψη του Δημήτρη Πολίτη απέτρεψε τη διαφυγή των ληστών

Μοιραίο πρόσωπο για την ομάδα των ληστών του Βελβεντού Κοζάνης αποδείχθηκε ο 24χρονος Δημήτρης Πολίτη, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζει η εφημερίδα "Τα Νέα". Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Αστυνομία για τον σχεδιασμό της διπλής ληστείας, ο Πολίτης ήταν αυτός που περίμενε τους συνεργούς του κοντά στον Πολύμυλο Κοζάνης ντυμένος με ιατρική μπλούζα και οδηγώντας ένα κλειστό φορτηγάκι με πλαστά διακριτικά ασθενοφόρου.

Η σύλληψη του Πολίτη που έγινε χάρη στην παρατηρητικότητα του πληρώματος ενός περιπολικού ματαίωσε ουσιαστικά το σχέδιο διαφυγής των ληστών από το Βελβεντό. Το σχέδιο ήταν απλό: θα έφθαναν με το γαλάζιο βανάκι στο σημείο όπου περίμενε ο Πολίτης και από εκεί με το "ασθενοφόρο" θα διέφευγαν ανενόχλητοι, αφού είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι επρόκειτο για ασθενοφόρο-μαϊμού.