Τα 4 καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Βαλπαραΐσο της Χιλής

Τα 4 καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Βαλπαραΐσο της Χιλής

Η μαγευτική ακτή της Χιλής προσφέρει εκπληκτική θέα

Το όμορφο, ευάλωτο, πολυσύχναστο λιμάνι του Βαλπαραΐσο, το «κόσμημα του Ειρηνικού», είναι γνωστό για την ευαισθησία του σε σεισμούς καθώς και ένα από τα σπίτια του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούντα.

Το Βαλπαραΐσο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αξίζει βραβείο για την αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό, την ιστορία και τις πολιτιστικές του συνεισφορές. Αν αγαπάτε την ιστορία, την τέχνη του δρόμου και τη μποέμ ζωή, το Βαλπαραΐσο είναι υποχρεωτικός προορισμός.

Εδώ θα δείτε τις 4 καλύτερες επιλογές που αυτή η ζωντανή πόλη προσφέρει έτσι ώστε ο απαιτητικός ταξιδιώτης να γνωρίσει αυτό το υπέροχο μέρος της Χιλής.

Τέχνη του δρόμου

Το Βαλπαραΐσο είναι μια από τις πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για γκράφιτι και κανένας χώρος δεν παρουσιάζει αυτή την τέχνη καλύτερα από το Museo a Cielo Abierto. Οι 20 κλασικές, πολύχρωμες τοιχογραφίες δημιουργήθηκαν μεταξύ 1969 και 1973 από φοιτητές του Instituto de Arte του Universidad Católica. Ένας από τα τελεφερίκ, Ascensor Espíritu Santo, θα σας μεταφέρει εκεί. Αλλά η τέχνη του δρόμου και το γκράφιτι καλύπτουν την πόλη και εξασφαλίζουν ότι οι δρόμοι και τα μονοπάτια είναι γεμάτα ζωή. Η οδός Templeman στο Cerro Alegre είναι το καλύτερο μέρος για να δείτε την τέχνη του δρόμου.

Caleta Portales

Όταν επισκέπτεστε κάποια χιλιανή πόλη που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, δεν μπορείτε να μην επισκεφθείτε μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα. Το Βαλπαραΐσο έχει τη δική της, τη Caleta Portales, μια ψαροταβέρνα όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα νόστιμα πιάτα με τις θαλασσινές νοστιμιές, αλλά και πολύ νωρίς το πρωί μπορείτε να περιμένετε τα ψαροκάικα και να αγοράσετε απευθείας από αυτά φρέσκο ​​ψάρι.

Μπαρ Cinzano

Ένα από τα πιο παραδοσιακά μπαρ κοντά στο λιμάνι είναι αναμφισβήτητα το Cinzano, ένα μέρος που λειτουργεί πάνω από 116 χρόνια. Εάν θέλετε να απολαύσετε νόστιμο κρεολικό φαγητό, να σας σερβίρουν σε καλές πορσελάνες cueca και να ακούσετε λατινική αμερικανική μουσική, μην παραλείψετε το Cinzano, που βρίσκεται στην Plaza Anibal Pinto 1182.

Playa Torpederas

Βρίσκεται στην Playa Ancha, και είναι η ιδανική παραλία για να ξεφύγετε από την πόλη και τον κόσμο για λίγο και να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να δοκιμάσετε την τύχη σας στο ψάρεμα και τις καταδύσεις. Είναι ένα μικρό θέρετρο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τη θέση του στην καινοτομία με νέες και συναρπαστικές δραστηριότητες.