Focus: Τα ελληνικά κόμματα αντιμέτωπα με την πτώχευση

“Τα ελληνικά κόμματα της κυβέρνησης πρέπει να προστατεύσουν τη χώρα τους από τη χρεοκοπία. Όμως δεν λειτουργούν ακριβώς ως ενάρετο πρότυπο: Είναι τόσο βαριά χρεωμένα, ώστε τα χρήματα δεν τους φτάνουν πια ούτε για τους μισθούς και τα ενοίκια”.

Με αυτόν τον τρόπο αρχίζει το άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Focus, με τίτλο “Τα ελληνικά κόμματα αντιμέτωπα με την πτώχευση”, στο οποίο καταγράφονται τα μεγάλα χρέη που έχουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ από δάνεια που έχουν λάβει από ελληνικές τράπεζες.

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, χαρακτηρίζεται “απελπιστική”, καθώς, όπως σημειώνει σήμερα σε άρθρο της η εφημερίδα Handelsblatt, το 2011 η παράταξη φαίνεται να είχε έσοδα της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που τα χρέη της έφταναν το “τρομακτικό”, όπως χαρακτηρίζεται, ποσό των 114 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ΠΑΣΟΚ θα λάβει φέτος σαν κρατική επιχορήγηση περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, που δεν καλύπτουν “ούτε τους τόκους”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αλλά και στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση δε φαίνεται να είναι καλύτερη, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος διαμαρτύρεται στη Handelsblatt ότι δεν έχουν καταβληθεί τα ενοίκια των τελευταίων 20 μηνών.