Έκτη ημέρα ομηρίας και ερωτηματικά για τον 6χρονο στην Αλαμπάμα

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται η ομηρία του 6χρονου Ήθαν σε αγροτική περιοχή της πολιτείας της Αλαμπάμα, από έναν 65χρονο που κρατάει το αγοράκι σε ένα υπόγειο καταφύγιο. Οι γονείς και οι συγγενείς του μικρού έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει έξω από το σημείο της ομηρείας και η μητέρα του συνεχώς απευθύνει με δάκρυα στα μάτια εκκλήσεις για να απελευθερωθεί το παιδί της. Μάλιστα, σύμφωνα  με το ABC αυτή την εβδομάδα είναι και τα γενέθλια του παιδιού.

"Συνεχίζουμε να διατηρούμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλο τα 24ωρο για κάθε φορά που θέλει να μιλήσει " ανακοίνωσε η αστυνομία της Αλαμπάμα, χωρίς όμως να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρα και τις απαιτήσεις του απαγωγέα.

Οι διαπραγματευτές επικοινωνούν με τον  Τζίμι Λι -  65 ετών, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού και βετεράνος του Βιετνάμ- μέσω ενός πλαστικού σωλήνα εξαερισμού, καθώς η αποθήκη βρίσκεται σχεδόν 2 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Η αστυνομία λέει ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του παιδιού και του υπόπτου, και ότι το παιδί έχει όλα τα απαραίτητα, τρόφιμα, κουβέρτες,  ηλεκτρική θερμάστρα και οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες παρείχαν στον μικρό Ήθαν φάρμακα καθώς το παιδί φέρεται να πάσχει από το σύνδρομο Asperger, αλλά και παιχνίδια.