Φοιτητές έκλεισαν την Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα

Σε κλείσιμο της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα, στο ύψος της εταιρείας ύδρευσης της πόλης, έχουν προχωρήσει φοιτητές της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Πάτρας.

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις τους αποτελεί ανακοίνωση του σχεδίου "Αθηνά" από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά των περισσότερων τμημάτων της σχολής στο Μεσολόγγι.

Το μόνο τμήμα της σχολής που παραμένει είναι το Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, το οποίο απορροφάται από άλλα τμήματα του ΤΕΙ.

Στο μεταξύ, οι καθηγητές της σχολής ετοιμάζουν κι αυτοί με τη σειρά τους ανάλογες κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsplus.gr.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματίσει συνάντηση για το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και το είδος των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι φοιτητές των ΤΕΙ Πύργου

"Θέλουμε τα τμήματά μας να μείνουν στην πόλη του Πύργου, όχι για τα μούτρα των «αρχόντων», αλλά για τον απλό λαό της πόλης που μας αγκάλιασε και τον αγκαλιάσαμε κι εμείς. Θέλουμε να μείνουμε στον Πύργο, γιατί ως εκεί αντέχει η τσέπη των γονιών μας. Θέλουμε να μείνουμε στον Πύργο γιατί επιλέξαμε να σπουδάσουμε Πληροφορικής και ΜΜΕ, Μουσειολογία Μουσειογραφία και Σχεδιασμό Εκθέσεων", σημειώνουν οι σπουδαστές των τμημάτων ΤΕΙ του Πύργου, που αρχίζουν τον αγώνα τους για τη διατήρηση των τμημάτων και κυρίως του αντικειμένου των σπουδών τους.

Μετά την πολύωρη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου αποφάσισε μια σειρά δράσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των σπουδαστών που χωρίς από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, καλούνται να κάνουν νέα αρχή σε άλλη πόλη και κυρίως να αλλάξουν αντικείμενο σπουδών.

Οι δράσεις των σπουδαστών ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας με συνάντηση που θα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με τους προϊσταμένους των τμημάτων. Οι σπουδαστές δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την εξέλιξη, αλλά και την πικρία τους για την αντιμετώπιση που είχαν οι ίδιοι και τα τμήματα του Πύργου από τους τοπικούς φορείς, καταλογίζοντάς τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εξέλιξη αυτή.