Περπατήστε στο νερό σαν τον Μωυσή!

Η "Γέφυρα του Μωυσή" κατασκευάστηκε στην Ολλανδία και ονομάστηκε έτσι επειδή -σαν άλλος Μωυσής- διαχωρίζει τα νερά, επιτρέποντας στους πεζούς να περάσουν απέναντι!

Eίναι η πρώτη γέφυρα στον κόσμο που δεν περνάει πάνω από το νερό αλλά "κατεβαίνει" βαθιά στο έδαφος . Ουσιαστικά είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!

Η γέφυρα σχεδιάστηκε με σκοπό να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το ολλανδικό φρούριο "Fort de Roovere" του 17ου αιώνα. Γύρω από το εν λόγω φρούριο είχε δημιουργηθεί μια τάφρος, προκειμένου να παράσχει προστασία σε περίπτωση εισβολής στη χώρα από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Στο σημείο που τα νεφρά της τάφρου γινόταν πιο ρηχά - για να μπορούν να προσεγγίζουν εύκολα τα πλοία που έφερναν τρόφιμα και πολεμοφόδια -  αυτό κατασκευάστηκε η πρώτη γέφυρα στον κόσμο που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη, κατεβαίνοντας βαθιά μέσα στο έδαφος, ενώ η στάθμη του νερού παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα πλαϊνά τοιχώματα της γέφυρας.

Από μακριά, η "Γέφυρα του Μωυσή" είναι «αόρατη» με γυμνό μάτι, ενώ φαίνεται ότι τα τοιχώματά της διαχωρίζουν τα νερά σε δύο τμήματα, και -σαν άλλος Μωυσής- επιτρέπει στους πεζούς να περάσουν απέναντι.