Πέμπτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Μόνο πτωτικές συνεδριάσεις είχε αυτήν την εβδομάδα το Χρηματιστήριο, καθώς και η Παρασκευή άφησε τον γενικό δείκτη σε αρνητικό πρόσημο, αν και προς το κλείσιμο της συνεδρίασης έγιναν προσπάθειες ανάκαμψης, οι οποίες ωστόσο δεν άντεξαν μέχρι τέλους. Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι στο άνοιγμα της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο κατέγραφε σημαντικά κέρδη, ξεπερνώντας μάλιστα για λίγο και τις χίλιες μονάδες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 977,27 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,96%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 65,2 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών λίγο πάνω από τα 30 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Aκόμη μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων και αυξημένης μεταβλητότητας η σημερινή με την πλειοψηφία των τίτλων να πραγματοποιούν αυξημένες συναλλαγές κυρίως λόγω trading αφού η πρωινή άνοδος δε μπόρεσε να διατηρηθεί καθώς δεν εκδηλώθηκε περαιτέρω αγοραστικό ενδιαφέρον. Τα αρχικά υψηλά κέρδη (+1.58%) σε επίπεδο Γενικού Δείκτη δεν είχαν συνέχεια με αποτέλεσμα μάλιστα να καταγραφεί ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 974,52 μονάδες (-1.23%) για να κλείσει τελικά στις 977,27 μονάδες καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες της τάξεως του 0,96% στην 5η διαδοχικά πτωτική συνεδρίαση. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60εκ€ με τον τίτλο της ΔΕΗ να καταγράφει σημαντικές απώλειες εκ νέου και να κλείνει στα 6,39€ (-6,72%). Από την άλλη πλευρά ο τίτλος της ΕΕΕΚ έκλεισε και πάλι με κέρδη (+0,78%) «βελτιώνοντας» σχετικά την τελική εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς”.

Θετικό είναι αντιθέτως το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,80%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,69% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,21%.

Εντυπωσιακό άνοιγμα πραγματοποίησε σήμερα και η Γουολ Στριτ, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά τα στοιχεία για την ανεργία και τις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Και οι τρεις κύριοι δείκτες ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 0,60%.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου για μία ακόμα μέρα, με την ισοτιμία να έχει φτάσει σχεδόν στο “φράγμα” του 1,365, και να διαμορφώνεται στο 1,3649, με άνοδο 0,52%.