Ανεβαίνουν τα ποσοστά του Μπερλουσκόνι

 Κλείνει συνεχώς την "ψαλίδα" με την κεντροαριστερα ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στην πιο νέα αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της εταιρίας SWG για το Rai Tre, διαφορά της κεντροαριστερής από την κεντροδεξιά συμμαχία υποχώρησε στο 5%. 

Η κεντροαριστερή συμμαχία εξασφαλίζει το 32,8% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών (πτώση 1,3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της 23ης Ιανουαρίου) ενώ η κεντροδεξιά πείθει το 27,8% των Ιταλών (άνοδος 1,2% μέσα σε οκτώ ημέρες).

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών θα παίξουν οι "αναποφάσιστοι".  Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 30% των Ιταλών δηλώνει ότι θα κάνει την τελική του επιλογή την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Αίσθηση προκάλεσε το αποτέλεσμα της ερώτησης σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μπερλουσκόνι για τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, αφού σχεδόν το 50% του στατιστικού δείγματος απάντησε ότι "δεν ενοχλήθηκε" από αυτές.

 Το Κίνημα Πέντε Αστέρια του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει σχεδόν το 18% της πρόθεσης ψήφου και βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση και ακολουθεί ι η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι βρίσκεται στο 14,2%.

Η εταιρία ερευνών SWG θεωρεί πάντως "απίθανη" τη νίκη της κεντροδεξιάς συμμαχίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η άνοδος όμως της οποίας μπορεί να φράξει στην κεντροαριστερά τον δρόμο προς την αυτοδυναμία