Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στη Marfin

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων για τον φονικό εμπρησμό στο υποκατάστημα της Marfin Egnatia Bank στην οδό Σταδίου. Συγκεκριμένα, του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και η εμφάνισή του σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η απολογία και του δεύτερου κατηγορουμένου. Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ή όχι ο κατηγορούμενος και πλέον την απόφαση καλείται να λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Ρόλο-κλειδί στην έκβαση της υπόθεσης διαδραμάτισε, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος του Ιανού, ο οποίος έχει κληθεί να αναγνωρίσει τους κατηγορούμενους και να τους ταυτοποίήσει με τους ανθρώπους που έκαψαν το υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου.

Σύμφώνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας κατέθεσε, αφoύ του έδειξαν το σχετικό βίντεο από τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ότι δράστης μπορεί να είναι ο 32χρονος που αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή, αλλά δεν είναι και απολύτως βέβαιος, διότι, όπως είπε, η φωνή του μπορεί να αλλοιωνόταν από την αντιασφυξιογόνο μάσκα που φορούσε.

Περίπου 32 μήνες μετά τα γεγονότα, οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το κατηγορητήριο που αντιμετώπιζαν οι δύο άνδρες περιλαμβάνει βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη και συνεπώς, οι κατηγορίες τους έχουν λάβει κακουργηματικό χαρακτήρα.
 
Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων, θα αποφασίσουν για τον αν θα προφυλακιστούν ή όχι.
 
Οι δικαστικές αρχές είχαν καλέσει αρχικά τέσσερα άτομα ως υπόπτους, αλλά κατέληξαν στους συγκεκριμένους δυο κατηγορούμενους αξιοποιώντας μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αναλύοντας στοιχεία από φωτογραφίες και οπτικό υλικό από το σημείο του εγκλήματος.
 
Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες που αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών, ενώ σε καταθέσεις, γίνεται αναφορά στην παρουσία μίας γυναίκας αλλά και ενός καθοδηγητή, ψηλού άνδρα, ο οποίος, κρατούσε σακίδιο και φορούσε καπέλο τζόκεϊ.