Τραγωδία με δεκάδες θύματα από έκρηξη σε κρατική εταιρεία στο Μεξικό

 Είκοσι πέντε νεκροί, οι 17 γυναίκες, είναι ο νεότερος απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη σε ουρανοξύστη στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού στον οποίο στεγάζονται τα γραφεία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Pemex, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100 ενώ σωστικά συνεργεία ψάχουν για επιζώντες μέσα στα ερείπια και εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί μπορεί να αυξηθούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις , μέσα στα χαλάσματα βρίσκονται εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 30 άτομα

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:00 τοπική ώρα, όταν οι περισσότεροι από τους 3.500 εργαζόμενους στην εταιρία ήταν έτοιμοι να φύγουν. Η έκρηξη σημειώθηκε στους πρώτους ορόφους του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα θραύσματα να εκτοξευτούν σε ακτίνα πολλών μέτρων, ενώ οι εργαζόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μιγκέλ Ανχέλ Οσόριο Τσονγκ, δήλωσε ότι κατά την έκρηξη 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια που προκλήθηκε η έκρηξη, ενώ ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί, επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού. Ενρίκε Πένια Νιέτο υποσχέθηκε  τη διεξαγωγή επισταμένης έρευνας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης της χώρας, εικάζεται ότι εξερράγη κάποιο από τα μηχανήματα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο. Ωστόσο, αξιωματούχος του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.