Γουολ Στριτ: Απογοήτευσαν τους επενδυτές τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε αρνητικό έδαφος “γύρισαν” ο Dow Jones και ο S&P 500, στο τέλος μίας συνεδρίασης που χαρακτηρίστηκε από σταθεροποιητικές τάσεις κατά κύριο λόγο, καθώς τελικά τα κατώτερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα της εταιρείας UPS, επηρέασαν αρνητικά τους επενδυτές.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή αναλύει τη συνεδρίαση: "Με μικρές απώλειες έκλεισε ο Dow (-0,32%) στον καλύτερο Ιανουάριο από το 1989 για τη Wall Street. Παράλληλα ο μήνας αυτός ήταν ο καλύτερος για τον Dow από τον Οκτώβριο του 2011. Το ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο η ανοδική τάση μπορεί να συνεχιστεί, με τα αυριανά στοιχεία για τους δείκτες ανεργίας στις ΗΠΑ να αποτελούν ένα ισχυρό τεστ για την αγορά. Στα εταρικά νέα της ημέρας ξεχώρισαν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Facebook, με την εταιρία του διαδυκτίου να κλείνει το τρίμηνο με κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή έναντι 14 σεντς την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μετοχή του Facebook διαπραγματεύεται πλέον στα 31 δολάρια κλείνοντας σήμερα με πτώση 1%."

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, που διαμορφώθηκε στα 97,49 δολάρια ανά βαρέλι (-0,46%), ενώ αντίθετα με άνοδο έκλεισε η τιμή του μπρεντ, στα 115,64 δολάρια ανά βαρέλι (+0,64%).

Πτώση της τάξεως του 1,02% σημείωσε η τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1664,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Οριακά ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3581.