ΗΠΑ: Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς στο Φοίνιξ

Νέο επεισόδιο ένοπλης βίας σημειώθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Ένοπλος εισέβαλε σε συγκρότημα γραφείων και άνοιξε πυρ αδιακρίτως , με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν, ο ένας εκ το οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση .

Η τοπική αστυνομία κάνει λόγο για έναν λευκό άνδρα, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικές δυνάμεις εξετάζουν εξονυχιστικά το κτιριακό συγκρότημα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο δράστης είναι παντρεμένος και οι αρχές αναζητούν την σύζυγό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας έχει οικονομικά προβλήματα και έχει υποθηκεύσει το σπίτι του γιαυτό και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει σχέση με την εταιρία όπου εισέβαλε.

Το νέο αυτό περιστατικό έγινε την ώρα που η πρώην βουλευτής της Αριζόνα Γκάμπριελ Γκίφορντς καλούσε το αμερικανικό Κογκρέσο να βρει τρόπους να μειώσει την βία με πυροβόλα όπλα.

"Οφείλετε να δράσετε, σκοτώνονται πολλά παιδια", τους παρότρυνε με τρεμάμενη φωνή η Γκίφορντς, η οποία επέζησε σαν από θαύμα από μακελειό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 στην Τουσόν της Αριζόνας. Η πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν ένας ένοπλος επιχείρησε να την δολοφονήσει ανοίγοντας πυρ κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι εννέα ετών και ένας ομοσπονδιακός δικαστής.