Γκόλγουεϊ, μια πόλη γεμάτη ιστορία

Γκόλγουεϊ, μια πόλη γεμάτη ιστορία

Το μεσαιωνικό κάστρο του Dunguaire βρίσκεται στη μέση μιας βαλτώδους λιμνοθάλασσας

Tο μποέμικο Γκόλγουεϊ είναι μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ιρλανδίας.

Θα λατρέψετε τις έντονα ζωγραφισμένες παμπ με τη δυνατή ζωντανή μουσική, τα εστιατόρια και τα καφέ που προσφέρουν καθίσματα μπροστά για να παρατηρήσετε τι συμβαίνει γύρω σας καθώς απολαμβάνετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Τα κατάλοιπα των μεσαιωνικών τειχών βρίσκονται ανάμεσα σε καταστήματα που πωλούν χειροποίητα δαχτυλίδια Claddagh, βιβλία και μουσικά όργανα.

Η πόλη είναι γνωστή ως η «δίγλωσση πρωτεύουσα της Ιρλανδίας», καθώς αποτελεί το κέντρο της αναβίωσης της γαελικής παράδοσης, αφού στην ευρύτερη περιοχή αναφέρονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ομιλίας της ιρλανδικής γαελικής.

Το μοναστήρι Kilmacduagh στέκει αγέρωχο με το χαρακτηριστικό πύργο, τα ερείπια των ναών και τους διάσπαρτους κέλτικους σταυρούς. Σύμφωνα με το θρύλο, ο ιεράρχης που ίδρυσε το μοναστήρι φέρεται να είπε ότι σε αυτό ποτέ κανένας δεν θα πεθάνει από κεραυνό, ξορκίζοντας έτσι έναν από τους φόβους της εποχής.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το κάστρο των Λυντς, ένα μεσαιωνικό αρχοντικό, το οποίο ανήκε σε μια από τις 14 οικογένειες του Γκόλγουεϊ, το μουσείο της πόλης και το κτίριο του Εθνικού Πανεπιστημίου όπου φυλάσσονται τα αρχεία της UNESCO για τις κελτικές γλώσσες.

Κάθε χρόνο από το 1978 διοργανώνεται το Galway Arts Festival, με συμμετοχή Ιρλανδών και ξένων καλλιτεχνών.