Μπίκας: Δεν πλήρωσε η Ελλάδα για τη λίστα Λαγκάρντ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνου Μπίκα, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η Επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της με την εξέταση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, Θόδωρου Φλωράτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο κ. Μπίκας ανέφερε στην Επιτροπή ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη της “λίστας Λαγκάρντ” από τον διεθνή Τύπο, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο του επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρχε λίστα με μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία.

Με τη σειρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπίκας ενημέρωσε την άνοιξη του 2010 τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε κανένα χρηματικό ποσό για να της παραδοθεί. Τόνισε επίσης ότι ποτέ δεν πέρασε από τα χέρια του η εν λόγω λίστα.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, επιτέθηκε στον κ. Μπίκα, κατηγορώντας τον ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα η κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τεχνικά θέματα, όπως ο τρόπος και ο χρόνος αλλοίωσης ψηφιακού υλικού.